אם פעם אנשים היו נוטים להתייחס לגדר כאל פרמטר עיצובי חסר חשיבות, הרי שכיום אנשים למדו להעריך את התרומה הרבה של גדר מעוצבת ואיכותית למרחב הביתי. אנשים למדו שיש לא מעט אפשרויות, הן פרקטיות והן עיצוביות, כך שכיום לפני שבוחרים גדר, חשוב לעצור ולהבין שני דברים: ראשית אלו דגשים אישיים חשובים, ושנית שיש שפע של אפשרויות, כך שאין צורך להתפשר. מכאן שאם גם אתם עומדים לבחור גדר לגינה, מוזמנים להיעזר במדריך הבא. עברו על הקטגוריות הבאות ותתחילו להבין איזו גדר רצויה ונכונה במיוחד עבורכם:
ראשית הגדירו מטרה
חשוב להבין האם מבקשים שהגדר תדע לייצר פרטיות, תדע לייצר תחימה (להודיע ללא מילים "שטח פרטי"), תדע להרתיע גנבים, תשמור על מתחם המשחקים של הילדים, או תדע להקפיץ את המראה של הבית. פה חשוב לציין שאין זה כלל הכרחי לבחור פונקציה אחת, אלא ברוב המקרים אנשים מוצאים טעם בכול אחד מ5 הרבדים. עם זאת, כן יש להבין איזה פרמטר עומד בראש סדר העדיפויות, ואיזה פרמטר מעט פחות חשוב. באופן שכזה ניתן להתחיל לגזור מגוון עובדות חשובות. כך למשל יש להבין איזה סוג של צפיפות מחפשים, איזה גובה רצוי, איזה תחכום צורני מועדף, איזו עובי של פרופילים מעדיפים וכדומה.
היו כנים - האם מוכנים להשקיע בתחזוקת הגדר
הרבה אנשים מבקשים למצוא פתרון זול, אך מצד שני מודעים לעובדה שהם לא מתכוונים להשקיע בתחזוקה. כלומר אם הם יידרשו לחדש את שכבת הצבע בעוד 5 שנים, ככול הנראה שיימנעו מלבצע זאת בעצמם, ואף יימנעו מלשלם לגורם חיצוני. מתחברים לדברים? במקרה שכזה יש לבחור בקטגוריית גדרות אלומיניום. גדר מאלומיניום אומנם יותר יקרה מגדר מעץ, אך מצד שני אינה דורשת תחזוקה, וזאת בשל העובדה הבאה: היא תיראה חדשה גם בעוד עשרים שנה. האומנם? ובכן כל עוד בוחרים בגדר מאלומיניום, נהנים מחומר שאינו מחליד, שאינו מתבלה ואף שהצבע שלו אינן מתקלף. מכאן שגדר מאלומיניום בהחלט מהווה אפשרות כדאית לטווח הרחוק, ואף טוב לדעת שיחסית למתכת היא אינה יקרה.
עוצרים להגדיר תקציב
לאחר שמבינים מהן המטרות העיקריות ולמה מצפים מהגדר, רצוי לעצור ולהגדיר תקציב. בנקודה זו מוטב להבין מהו תקציב הגיוני, כלומר המטרה היא להבין מהו טווח המחירים למ' בהתאם לחומר הרצוי. כך למשל כאשר מדובר בחומר אלומיניום, המחיר למטר נע מ900 ל1,400 ש"ח. לאחר שמקבלים אומדן כללי, יש להגדיר כמה מטר נחוץ, כך שמתחילים להבין איזה טווח מחירים רלוונטי נקודתית עבורכם. כך למשל אם צריך גדר באורך של 10 מטר, הרף התחתון יהיה 9,000 ש"ח ואילו הרף העליון יהיה 1,4000 ש"ח. בנקודה זו יש לשאול את עצמכם האם ניתן להגיע לקצוות העליונים או לפחות לאמצע. אם התשובה היא שמבקשים להישאר צמודים לטווח התחתון, יש לבקש עיצוב כמה שיותר בסיסי. עם זאת, אם מבינים שניתן לשחק מעט עם המחיר, ניתן לשקול פרופיל יותר עבה, גימור מיוחד, עיצוב ייחודי ואפילו תוספת של שער חשמלי.
בוחנים מי נמצא מהעבר השני של הגדר
חשוב להבין שבכול הנוגע לגדר, אין זה רק חשוב למצוא את העיצוב הרצוי, אלא בין היתר חשוב שהגדר תותקן באופן מקצועי. מה זה אומר? שאנשי מקצוע רציניים ייבחנו את השטח, את המצע שאליו הגדר אמורה להתחבר, שתהיה הקפדה על לוח זמנים, שישקיעו בחיבורים איכותיים, שיקפידו על צביעה איכותית בתנור וכמובן שגם תעבדו מול אנשי מקצוע אדיבים, כאלו שפנויים לענות על שאלות ובמקביל להעניק עצות. מכאן שמאוד חשוב לבחון איזו חברה עומדת מאחורי הגדר הרצויה, ועל כן בין היתר אין זה רק מספיק לבחור דגם וגוון, אלא גם את הרזומה של החברה.
רק תחושת פרטיות או הפרדה מלאה?
חשוב להגדיר האם מחפשים תחושת פרטיות, או גדר שמייצרת הפרדה מלאה בין החוץ לבפנים. גדרות מאלומיניום יכולות להיות אטומות לגמרי, אך הן גם יכולות להציע משחק עם רווחים כגון דגמי הייטק. חשוב להבין שגם אם הגדר כוללת רווחים בין מוט למוט, עדיין מושגת תחושת פרטיות, ויחד עם זאת נמנעים מתחושה של חומה בצורה ואטומה. בנקודה זו כל אחד צריך לבחון מה יותר נכון עבורו. עם זאת, יש לקחת בחשבון שגדר שהיא לגמרי אטומה פחות נעימה לעין,חוסמת את האוויר, ואף פחות מתאימה לגינות קטנות מכיוון שנותנת תחושת "הקטנה" של השטח. כמו כן, כפי שניתן להסיק, גדר אטומה גם יותר יקרה (יותר חומר) משמע יותר אלומיניום. מכאן שאין זה מפליא שרוב האנשים בוחרים בגדר "מאווררת" עם רווחים, ופה רק נותר לבחור האם מעדיפים פסים מאונכים או אופקיים, האם מבקשים משחק עם החסרת חומר וכדומה. עכשיו כל מה שנותר זה לבצע התאמה של שער מאלומיניום כסט משלים ואתם מסודרים.